Fra full stopp til bånn gass!

I en alder av 35 år har Trond Vadset Veibust rukket å bli SVP IT, Strategic Project & IMG Operations og medlem av konsernledelsen i Ekornes. Han er ansvarlig for strategiske forbedringsprosjekter i konsernet, IT og digitalisering, og selskapets fabrikker i Thailand, Vietnam og Litauen.

TEKST Nina Myklebust | FOTO Ekornes

-  Min hovedoppgave er å sørge for at vi bygger systemer og prosesser som legger til rette for effektiv drift og gjør det enkelt å være kunde av oss. At det skal være enkelt å være kunde av Ekornes er sentralt i strategien vår om å bli et ledende selskap globalt innenfor vår bransje, forteller Trond.

Når vi spør Trond hva han er spesielt stolt av å ha fått til det det siste året, så trekker han frem de gode resultatene Ekornes har levert de siste 6-9 månedene midt under en global pandemi.

- Vi er et globalt selskap med stor aktivitet over hele verden, så det som skjer ute i verden har stor innvirkning på oss. Vi gikk fra stor bekymring for forsyningskjeden og krisehåndtering på begynnelsen av fjoråret, til full stopp når pandemien traff oss for fullt i mars-april. I sommertider så vi de første lyspunktene og tok beslutningen om å gi gass. Vi har hatt en signifikant økning i aktiviteten de siste kvartalene, under svært krevende forhold. Det hadde ikke vært mulig uten alle de fantastiske menneskene vi har globalt, som klarte omstillingen fra full stopp, til full fart mesterlig.

- Det har selvsagt vært en veldig krevende situasjon for oss som selskap og meg som leder. Jeg har direkte og indirekte ansvar for 1 300 mennesker, alle rammet av korona på en eller annen måte. Jeg har hatt nære medarbeidere som har blitt ganske syke av korona, det er klart dette går inn på meg. Samtidig er det gøy og veldig motiverende og se hvor godt vi har lykkes, til tross for stor usikkerhet og mange utfordringer, forteller Trond.


Det er overmodent at det kommer på plass et regionalt traineeprogram

Trond Veibust_ Ekornes_lite.JPG

- Regionen vår er avhengig av høyt utdannet arbeidskraft og vi tilbyr ikke nok attraktive arbeidsplasser for nyutdannede, sier Trond. Jeg husker selv når jeg var ferdig utdannet på NHH, jeg hadde ikke noe inntrykk av at det fantes mange relevante jobber i Ålesundregionen. Et regionalt traineeprogram vil bidra til en mer attraktiv region!

Fylkesstatistikken (2019) viser at fylket vårt totalt sett lider av et innenlands flytteunderskudd og flyttestrømmen som oppstår som følge av at man må flytte for å studere ved andre utdanningsinstitusjoner er en av de største driverne. Det er personer i aldersgruppen 20-29 år som flytter mest på seg, hvorav majoriteten flytter til Trondheim, Oslo og Bergen. Og mange av de kommer dessverre ikke tilbake.  

En av de viktigste faktorene for å tiltrekke seg unge mennesker med høy utdannelse og kompetanse, er nettopp å tilby et variert arbeidsmarked med spennende stillinger, et godt kulturtilbud og sosiale møtesteder. 

- Vi kunne også vært bedre på å markedsføre oss selv. Vi bor på et flott sted med fantastiske friluftsmuligheter. Vi har pudderhimmelen på Strandafjellet, og noen av de råeste fjellturene du finner i landet. Ålesund er en levende by med et rikt kulturliv. Vi er attraktive, sier Trond. I tillegg må vi sørge for at den neste plassen det etableres et medisinstudium i Norge er på NTNU avd. Ålesund, avslutter han entusiastisk.

U37 Sunnmøre er Næringsforeningen sitt nettverk for unge ledere og talent. Gjennom nettverket ønsker foreningen å synliggjøre den kompetansen og alle de mulighetene som finnes i Ålesundregionen, samt skape en engasjerende arena for de 60 medlemmene. Trond har vært en del av nettverkets ressursgruppe siden januar 2020. 

 - U37 skal være en arena hvor unge ledere kan møtes og lære av hverandre. Å være leder er krevende, da er det godt å kunne sparre med andre i samme situasjon, sier Trond som selv har vært medlem i nettverket siden 2017.  I tillegg skal U37 være en arena hvor tilflyttere har en mulighet til å skaffe seg et nettverk innenfor et bredt bransjespekter, avslutter han.

Ser deres bedrift behov for intern kompetansehevning og/eller en traineeordning? Da vil vi i Næringsforeningen gjerne høre fra dere. Gi oss et vink så tar vi kontakt for en uforpliktende prat.