Svein Lindin, Vinkurs på Vino Bar

Den 7. mars holder Svein Lindin Vinkurs med klassikeren "Ost & Vin" på Vino Bar.

Svein er en etterspurt foredragsholder i Norge, og vi er glade for at han tar turen til Ålesund.
Han har sin bakgrunn fra kjente topprestauranter i Norge, er utdannet sommelier fra Gastronomisk Institutt og har vært styremedlem i Norsk Vinkelnerforening siden 2010. Til daglig jobber han som vinjournalist i Finansavisen og Kapital. 

Svein har i årevis holdt vinkurs, vinsmakinger og foredrag for næringslivet og private om hva som opptar han mest: Viner med klar adresse og mat & vin i samspill.

Han reiser på jevnlige studieturer til vinområder omkring i verden for inspirasjon til sine vinkurs og artikler. Dette blir et smakfullt og lærerikt vinkurs om samspillet mellom ost og vin. Vi smaker 5 flotte oster mot 5 ulike vinstiler fra hele verden. Ved å smake på ulike viner og ostetyper blir man presentert for hvilke viner som passer best til ost! Ostene blir modnet spesielt for hvert enkelt kurs, så det vil lukte stramt og smake godt! 

Vin passer godt som drikke til ost. Franskmennenes uttrykk: "Osten får vinen til å synge" forteller om samspillet disse to vennene kan ha ved bordet. Men ost og vin er rene minefeltet sammenlignet med det å parre vin til kjøtt eller fisk. Årsaken er de markante grunnsmakene vin har. En annen utfordring er de ulike garnityrene som følger med. Prøv bare stangselleri og reddik til rødvin, og kjenn på den dårlige opplevelsen. Kurset vil lære deg å unngå minefeltene.

Hvitvin eller rødvin, søt eller tørr? Er det mulig å dele ostene inn i grupper med klare vinvalg i form av hvit eller rød, søt eller tørr? Lær grunnreglene for fine opplevelser med vin og ost.Ostene blir spesielt modnet og levert av Gastro-Import, en av Norges fremste osteimportører. Vi bruker flere ulike oster fra ulike land til kursene, men Chevre, Roquefort, Munster, Brie, Comté, Tallegio er blant favorittene. Vårt største mål under kurset er at du skal føle forskjell gjennom dine egne sanser. Du skal lære å ta et standpunkt i smak og utvikle egen smakskompetanse. Vi garanterer smakfull ost og masse vinglede!

Detaljer:
Sted: Vino Bar
Dato: lørdag 7. mars 
Tid: kl 18:00.
Varighet ca. 2 timer.
Pris: 995 kr
Begrenset antall billetter. Påmelding her.

Velkommen!

Les mer om

Medlemsbedrifter

Manpower
Alfred Nesset Automasjon
ART arkitekter og ingeniører
Luminell
Sparebank1 Regnskapshuset
Zegeba
Sparebanken Møre Arena
H.I. Giortz
Medi3
Sunde
Glamox
Quality Hotel Waterfront
Tafjord
Bunker Oil
Azets
Ulsmo
ÅLESUND STADION KS
Jangaard Export AS
SANDS
View Ledger
Firesafe
Advocator
H-fasader
Judicia
Axbit
Adviso
Vino Piemonte
Molde Jarnvareforretning AS
Sparebank1 Factoring
Brisk
Tyrholm & Farstad
NHO Møre og Romsdal
Slettvoll
Digital Solution
Ocean Supreme
Nordic Seaco
PricewaterhouseCoopers.svg
Villa Seafood
ELLEmELLE
Pir
Mørenot
Momentium
Ålesund kommune
Byggforvaltning Norge
Atea
Tempra
Sparebanken Møre
Moretrygd
Avinor
Consto
BagID
Spesialistbedriften
CGI
First Hotels
Ålesund Taxi
Larsdotter
Nordplan
Patogen
Kirkens Bymisjon Møre
B2B
Artec Aqua
Randstad
Dale
BDO
Din Utvikling
STOKKE
Innotown
Normarine
Sunndal Sparebank
Noricom
Conta
Avento
Nordea
Norgeshus Din Bolig
Rimfrost
Maritime Partner
Multiconsult
ÅKP
Hotel Brosundet
TESS
ItsTimeout
Møre Codfish
Tussa IKT
Amfi Moa
Firmenich
IMG COMFORT
Brødrene Dahl
HRG Nordic AS
Yapril
Zacco Norway AS
Storm Elektro
Klippfiskakademiet
Rostein
Apex renhold
Mostein
Haugen Kontorforum
Personalhuset
Norengros Ødegaard Engros
Quality Hotel Ålesund
WSP Norge
Norhus
Svinø Entreprenør
Interkreditt
Normex
Contabile
ULS Bygg AS
Hofseth international AS
Byggmontering Møre AS
Norconsult
Sparebank1 SMN
SINTEF Ocean
GAGN
Skanska Norge AS
Jets
Polyform
KPMG
Øverbø Gjørtz
OBOS
Manpower
Alfred Nesset Automasjon