Facebook    
Nyheter
 

Gratulerer med dagen damer - Flytt til Ålesund, og bli her!

I dag er det ganske nøyaktig ett år og fire måneder siden jeg gikk mot strømmen og flyttet tilbake til Ålesund som ung kvinne. Så, hvordan har dette gått? Går det an å flytte «hjem» uten mann og barn? Hva er status på regionens attraktivitet? Kan man som nyutdannet, ung kvinne trives i denne trauste, mannsdominerte regionen - blottet for kultur?

TEKST Benedicte Hurlen

Møre og Romsdal har en utfordring knyttet til det å tiltrekke seg kvinner til å ville bo og jobbe i regionen. Dersom Møre og Romsdal skal være et konkurransedyktig fylke når det kommer til næringsliv og vekstkraftige lokalsamfunn, må vi rekruttere flere kvinner med høy utdannelse og kompetanse til regionen.

Det fremkommer i en rapport fra Otterlei og Nystrand (2017) det faktum at hvor mange menn det er i ledende posisjoner har betydning for rekrutteringen av ledere, og at menn ofte ansetter menn. Til tross for denne ubalansen mellom kvinner og menn har svært få av virksomhetene i regionen tiltak rettet mot å øke andelen kvinnelige ledere, et funn som er overraskende sett i lys av en stadig tilbakevendende diskusjon rundt temaet «flere kvinner til regionen» (Otterlei og Nystrand, 2017).

Jeg har nok vært over snittet heldig som fikk starte min karriere i Næringsforeningen – Ålesundregionen. Vi er i dag et team bestående av 3 kvinner med høyere utdannelse og fokus på karriere. Jeg har en kvinnelig leder med tung erfaring fra privat næringsliv- både som administrerende direktør og innehaver av en rekke styreverv.

Ålesundregionen trenger flere kvinner i styreposisjoner og lederstillinger. En rapport fra Møreforskning viser at det i Møre og Romsdal kun er 15 prosent kvinnelige daglige ledere i aksjeselskap (AS) og at kvinnelige styrerepresentanter i AS utgjør knappe 18 prosent. Andelen kvinnelige ledere i Ålesundregionen utgjør ca. 30 prosent.

Et funn fra Møreforskning viser også at det er menn som dominerer ledelsesnivåene under toppleder, og at det fremstår som en systematisk ubalanse mellom kjønn i ledelsesstrukturen. Når man har forskning som viser at avkastningen til børsnoterte selskaper øker i takt med antall kvinner i styret, samtidig som aksjerisikoen reduseres, så sier det seg selv at vi ikke har råd til å fortsette dagens trend.

Jeg har ambisjoner for fremtiden og jeg ønsker å bli leder. Derfor er det for meg svært givende å arbeide i en organisasjon som ser verdien og viktigheten av å øke antall kvinnelige ledere i regionen.

Næringsforeningen har de siste 7 årene arrangert konferansen «Damene først», som har hatt som mål å engasjere og motivere kvinner til karriere og lederskap. Som følge av god oppslutning rundt konferansen «Damene først» satte vi også i gang et treårig prosjekt med samme navn med støtte fra Møre og Romsdal fylke. I forbindelse med dette prosjektet bestilte vi blant annet forskningsrapporten fra Møreforskning (Otterlei og Nystrand, 2017) som jeg henviser til i denne kronikken.

Det er ingen tvil om at interessante jobber og godt kompetansemiljø er viktig for å tiltrekke seg høyt utdannede mennesker. En utfordring for regionen har vært at det er en oppfatning om at næringslivet ikke har tradisjon for å verdsette den type kompetanse som høyere utdanning gir. Man fremstår heller ikke da som en kunnskapsregion, noe som vil være viktig for å tiltrekke seg folk med høyere utdanning.

Videre er næringslivet i regionen kjent for å være nettverksbasert noe som gjør at mange jobber ikke blir lyst ut og da ei heller synlige for de som kommer utenfra (Otterlei og Nystrand, 2017). Som et ledd i å imøtegå denne utfordringen har Næringsforeningen både startet opp talent -og ledernettverket U37 Sunnmøre og Trainee Sunnmøre for å gjøre arbeidsmarkedet i regionen mer tilgjengelig for unge med utdannelse.

Det at Ålesundregionen mangler en del urbane kvaliteter blir også løftet frem som en utfordring i flere studier gjort av Møreforskning. Det understrekes at «kompetansepersonene» krever mer enn kebab og fotballpub og at Ålesund har rykte på seg for å ha mye å tilby «machomannen», men for lite å tilby de som er opptatt av litteratur og scenekunst.

Men er det egentlig slik? Har ikke Ålesundregionen mer å tilby enn kebab og fotballpub?

I Ålesund har vi en av Norges beste konsertscener, vi har festivaler, vi har museer i norgesklassen, en unik arkitektur, restauranter som oser av kvalitet, eget universitet, frivillige organisasjoner i fleng og sist, men ikke minst, er vi omringet av spektakulær natur som folk reiser fra andre siden av jordkloden for å få en bit av. Og alt dette- i tillegg til fotballpuber, andre puber, kebabsjapper og et fotballag som skaper en felles møteplass for hele regionen.

Rapporten fra møreforskning viser til at intervju med hjemflyttere tilsier at mange har vært positivt overrasket over å flytte tilbake til regionen. Alle var enige om at byen var blitt mer attraktiv enn den var da de flyttet ut, og flere innrømmet at de var fordømmende til hva de flyttet hjem til og at de hadde endret mening etter at de kom.

Dette er også min erfaring, Ålesund har blitt noe annet enn det var når jeg flyttet for å studere for 9 år siden. Det har blitt flere kulturarrangementer, det har blitt flere restauranter, det har blitt flere kvinnelige ledere og jammen har det ikke blitt et voksende studentmiljø og en oppblomstring i Næringslivet også. Og disse trauste gubbene sier du? De får stadig utfordret seg litt, og blir gradvis mindre trauste.

Torsdag 21. mars arrangerer vi igjen konferansen «Damene først» i Ålesund. Dette er en møteplass for og av kvinner, hvor vi ønsker å inspirere og motivere kvinner til å bygge karriere og til å gripe de mulighetene som dukker opp.

Link til påmelding finner du her: https://naeringsforeningen.hoopla.no/sales/3602004966

Håper vi sees!


Ønsker du å lese notatet fra Møreforskning som det henvises til i sin helhet, finner du det her: KUNNSKAP RELATERT TIL KVINNER, REKRUTTERING OG ÅLESUNDREGIONENS ATTRAKTIVITET


Referanser:

Otterlei, K. L, & Nystrand, T.B (2017) Kunnskap relatert til kvinner, rekruttering og Ålesundregionens attraktivitet. Notat ma 17- 13. Ålesund: Møreforskning Ålesund AS.

Giskeødegård, M. F., & Grimsrud, G. M. (2014). Kjønnsperspektiv på rekruttering av innbyggjarar. Rapport nr. 52. Volda: Møreforsking Volda.

https://www.dn.no/karriere/2013/11/02/derfor-lonner-det-seg-a-la-kvinner-styre

https://dagensperspektiv.no/20...

 
MEDLEMSBEDRIFTER
Sunndal Sparebank
Sperre Rekruttering
Sherpa økonomi
BRAGD
AON NORWAY AS
Conta Group
PLOT arkitekter AS.jpg
Havnevik
O. N. Sunde Eiendom AS
Block Watne
Handelshuset Rønneberg.jpg
Pir Cowork.jpg
Westre Invest AS
Maritime Partner
Villa Sales
Vino Piemonte
Normarine
Com-Net AS
Zacco Norway AS
Contabile AS
Mostein
Energiråd
Sparebank 1 Nordvest
Consto
Møretrygd
Interkreditt
KPMG
Jørgen Heggen AS
Multiconsult.
CCL Buildings
Jets Vacuum AS
Easy2You
Weiberg Gulliksen
Kontorspar Aarflot Havnevik AS
Hofseth Bygg og Eiendom
Norgeshus Din Bolig AS
BunkerOil
Doxacom Public Relations
Aco Anlegg AS
EY
Spesialistbedriften AS
Drevik International
Yapril
Folkeuniversitetet
Sjømat Norge
STOKKE
Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange
Firesafe AS
Alfred Nesset Automasjon AS
Ålesund symfoniorkester
Devold fabrikken
Nordic Supply
Ocean Supreme
Wenaas Kapital
Destinasjon Ålesund & Sunnmøre
Hotel Brosundet
Mestergull Hagen
Noricom
Normex
Brisk
Luminell Norway AS
OBOS
Kuehne + Nagel
Momentium
Digital Solution
Sparebanken Møre
Personalhuset Staffing Group Ålesund
Nordea
Sunnmørsposten
Ulsmo Eiendom AS
Quality Hotel Waterfront.jpg
Sparebank 1 SMN
Firmenich
Dalegruppen
NorEngros
AaFK
its timeout
Amfi Moa
Fjordlaks AS
Scan Mar
Tafjord
Rystad Energy.jpg
Svinø Entreprenør
Br. Sunde
Daaskogen-Eiendom
Avis
KLM
Rett HR
Avento
Ålesund Taxi
Eimskip CTG
EGH Regnskap
Handelsbanken.jpg
Axbit AS
Atea
Valumin plus
MRB
IF
Waagan Holding AS
Admit
Stiftelsen Kirkens Bymisjon Møre
AOF Møre og Romsdal
Norhus
Sparebank1 Regnskapshuset
Fjellstua
Volstad Maritime AS
Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz
H-vinduet plus
ART Arkitekter og ingeniører
Halvorsen Service Partner AS
Jangaard Export AS
Binderiet
Storm Elektro
WSP Norge AS
Møre Codfish
Matfestivalen
Lindbak Møre AS
H.I. Giørtz
Norconsult
Viewledger
Skanska Norge AS
Brødrene-Dahl
Patogen Analyse AS
Artec aqua
Color Line Stadioen
Kontorsystemer AS
Sparebanken Møre Arena.png
Glamox.jpg
Mørenot
Vatne Tennfjord Invest AS
NHO Møre og Romsdal
Oscar Larsen Eiendom AS
Vissa
ÅKP
Danske Bank
Randstad
Manpower
Formfin Møbler AS
Adviso Advokatfirma
Blomsterstua
Sunn-Trans AS
Uls Bygg AS
Scandic Parken Hotel
IMG Comfort
Alvestad Automation AS
Caverion
Sperre Industri
Rimfrost
Acando
Tempra
Tussa IKT
Senab Eikeland
Næringslivsutvalget
Avinor
Formuesforvaltning
Haugen Kontorforum
Byggmontering
Medi 3 AS
Quality Hotel Åleund.jpg
Ålesund kommunale eiendom KF
PAB Consulting
Cateno.jpg
GC Rieber Salt AS
Havfisk
BagID
Br. Remø
Rostein AS
Låsservice
Aaland
Liaaen
Gagn
Subsea7
HRG
Skagen
PWC
Azets
First Hotel Atlantica
Apex Renhold
Polyform
BDO
Karrierespesialisten
Innotown
Klippfiskakademiet
Adecco
Nordic Seaco
Monark Skomagasin AS
DNB
I&M
Rom AS
B2B Arena
Larsdotter AS
Tyrholm & Farstad
Nordplan
Tess
Advocator
Sunndal Sparebank
Sperre Rekruttering
Sherpa økonomi