Facebook    
Nyheter
 

Næringsforeningens nyttårsforsetter!

​Full fart fremover – sammen!

Det er mange som har nyttårsforsetter for det kommende nyåret. Nyttårsforsettene kan ha mange vinklinger, men veldig ofte hører vi at folk tenker på at de skal spise sunnere, bevege seg mer og bli slankere. Næringsforeningen - Ålesundregionen har også nyttårsforsetter, men på førsteplass blant våre forsetter ønsker vi at Nye Ålesund kommune skal få et næringsliv som er sunnere og sprekere. Vi har ingen planer om å bli hverken tynnere eller smalere – vi vil tvert om at næringslivet i regionen vår skal bli større og sterkere, til og med breiere.

Tiden går fort!  Vi går nå inn i siste runde på løpet mot Nye Ålesund kommune. 2019 blir det siste året med egne organisasjoner for de fem kommunene som skal slå seg sammen. Fra neste nyttår skal disse fem kommunene være ett. I det som er en av Norges største reformer – kommunesammenslåingen – er arbeidet med å sy sammen folk og kulturer, rutiner og regelverk enormt. For ikke å snakke om den nye lokaliseringen til de enkelte institusjoner og etater. Vårt håp i Næringsforeningen - Ålesundregionen er at en opp i alt dette arbeidet som nå gjøres også tar med seg tilretteleggingen av hva innbyggerne egentlig skal leve av i den nye kommunen. Nye Ålesund kommune kan og bør gi næringsutviklingen en ny giv – og Næringsforeningen Ålesundregionen ønsker å være en del av dette arbeidet – gjerne som en pådriver. Har vi ikke et næringsliv, så har vi heller ikke et samfunn.

Døråpner og talerør
Næringsforeningen er like gammel som byen, ja faktisk litt eldre. Vi har jobbet for næringslivet i 170 år! Vi har i dag godt over 200 medlemmer fra de største industribedriftene til ikke fullt så store bedrifter – i mange bransjer og markedssegmenter. Når det gjelder størrelse og bransjebredde på denne næringsforeningen finner man ingen tilsvarende foreninger i Møre og Romsdal. Medlemmene våre kommer fra hele Sunnmøre. Dette er bedrifter og bedriftsledere som ser og vet at byen er og må være en motor for regionen. Næringsforeningen er porten inn til næringslivet på Sunnmøre. Til oss kommer internasjonale og politiske besøk. Vi får henvendelsene og spørsmålene – fordi vi kjenner medlemmene våre og kan svare på vegne av mange. Næringsforeningen er en døråpner til næringslivet på Sunnmøre. De som leter etter kontakter, nettverk og leverandører kommer til oss – fordi vi kjenner næringslivet her. Nettopp næringsforeningen er et viktig talerør – vi går foran - og sammen med medlemmene - inn mot interesseorganisasjoner og styresmakter regionalt og nasjonalt.  Vi hjelper også gjerne på veien mot satsing i utlandet – fordi vi kjenner næringslivet.

I samme tempo som næringslivet
Det viktige og spesielle med Næringsforeningen er bredden og farten vi har. Vi er ikke en organisasjon for en enkeltstående bransje – vi jobber for bredden og styrken – og er en pådriver for farten fremover! Nå vil vi at Nye Ålesund kommune skal dra nytte av alt vi kan om næringslivet i sitt arbeid med å utvikle den nye kommunen. Vi spør oss selv – hvordan kan den nye kommunen bidra til å ivareta og styrke veksten i næringslivet?  Spør oss, da! Inviter oss med, bruk oss! Vi må sammen arbeide for at Sunnmøre blir en attraktiv bo- og arbeidsregion, slik at vi trekker til oss den aller beste kompetansen til nytte og gavn for et aktivt næringsliv. Næringslivet sin rolle i en ny og større kommune blir ikke mindre viktig enn før. Heller tvert om! Med Nye Ålesund kommune på plass har vi et fellesskap og et grunnlag for å skape et så sterkt Sunnmøre at det kan bli et reelt tyngdepunkt mellom Bergen og Trondheim. 
Når Nye Ålesund kommune nå legger sine planer for fremtiden - hva gjør Nye Ålesund kommune med sin næringslivsstrategi? Hva tenker politikerne om sin rolle nå, der de skal inn i et valgår for å bli valgt til de som skal bestemme hvordan de skal tilrettelegge forholdene for næringslivet i regionen? Hvordan skal de engasjere seg i næringslivssaker? Med en større kommune vil det bli enda større forventninger til at kommunen skal spille på lag med og i samme tempo som næringslivet. Den nye kommunen og næringslivet må være sammen om utvikling og innovasjon på dette feltet.  For næringslivet har kommunegrenser kanskje vært til plunder og heft. Nå slipper de dette, men hva kommer i stedet? 

Dra lasset sammen
Vi krysser fingrene for at Nye Ålesund kommune velger det beste fra alle fem kommunene og drar synergier av hverandre. Men spør oss gjerne om råd. Våre medlemmer og vi vet hva som har fungert – og ikke fungert – i de fem kommunene. 
Vi vil være med på å dra lasset sammen med Nye Ålesund kommune. Vi er en samfunnsaktør og våre 200 medlemsbedrifter er samfunnsbyggere. Vi vil bidra til den viktige jobben med å holde innovasjonstakten oppe. Få flere og nye bedrifter, bredde og mangfold både i næringslivet og i arbeidslivet. Få satt regionen på kartet. Hindre at vi drukner blant alle andre som vil bli hørt i den offentlige debatten.
Spør oss i Næringsforeningen - Ålesundregionen om å være med på utviklingen av den nye Ålesundsregionen. Vi sier ja! Det er nyttårsforsettet vårt - sammen for å bli større, sterkere og sunnere. 

Godt nyttår!


Bente Lund Jacobsen
administrerende direktør
Næringsforeningen - Ålesundregionen

HVA SKJER
MATIONTOFR

Vet du om et arrangement som burde
være med i aktivitetskalenderen?

tips oss

 
MEDLEMSBEDRIFTER
Sunndal Sparebank
Sperre Rekruttering
Sherpa økonomi
BRAGD
AON NORWAY AS
Conta Group
PLOT arkitekter AS.jpg
Havnevik
O. N. Sunde Eiendom AS
Block Watne
Handelshuset Rønneberg.jpg
Pir Cowork.jpg
Westre Invest AS
Maritime Partner
Villa Sales
Vino Piemonte
Normarine
Com-Net AS
Zacco Norway AS
Contabile AS
Mostein
Energiråd
Sparebank 1 Nordvest
Consto
Møretrygd
Interkreditt
KPMG
Jørgen Heggen AS
Multiconsult.
CCL Buildings
Jets Vacuum AS
Easy2You
Weiberg Gulliksen
Kontorspar Aarflot Havnevik AS
Hofseth Bygg og Eiendom
Norgeshus Din Bolig AS
BunkerOil
Doxacom Public Relations
Aco Anlegg AS
EY
Spesialistbedriften AS
Drevik International
Yapril
Folkeuniversitetet
Sjømat Norge
STOKKE
Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange
Firesafe AS
Alfred Nesset Automasjon AS
Ålesund symfoniorkester
Devold fabrikken
Nordic Supply
Ocean Supreme
Wenaas Kapital
Advokatfirmaet Judicia DA
Destinasjon Ålesund & Sunnmøre
Hotel Brosundet
Mestergull Hagen
Noricom
Normex
Brisk
Luminell Norway AS
OBOS
Kuehne + Nagel
Momentium
Digital Solution
Sparebanken Møre
Personalhuset Staffing Group Ålesund
Nordea
Sunnmørsposten
Ulsmo Eiendom AS
Quality Hotel Waterfront.jpg
Sparebank 1 SMN
Firmenich
Dalegruppen
Nye Ålesund kommune
NorEngros
AaFK
its timeout
Amfi Moa
Fjordlaks AS
Scan Mar
Tafjord
Rystad Energy.jpg
Svinø Entreprenør
Br. Sunde
Daaskogen-Eiendom
Avis
KLM
Rett HR
Avento
Ålesund Taxi
Eimskip CTG
EGH Regnskap
Handelsbanken.jpg
Axbit AS
Atea
Valumin plus
MRB
IF
Waagan Holding AS
Admit
Stiftelsen Kirkens Bymisjon Møre
AOF Møre og Romsdal
Norhus
Sparebank1 Regnskapshuset
Fjellstua
Volstad Maritime AS
Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz
H-vinduet plus
ART Arkitekter og ingeniører
Halvorsen Service Partner AS
Jangaard Export AS
Binderiet
Storm Elektro
WSP Norge AS
Møre Codfish
Matfestivalen
Lindbak Møre AS
H.I. Giørtz
Norconsult
Viewledger
Skanska Norge AS
Brødrene-Dahl
Patogen Analyse AS
Artec aqua
Color Line Stadioen
Kontorsystemer AS
Sparebanken Møre Arena.png
Glamox.jpg
Mørenot
Vatne Tennfjord Invest AS
NHO Møre og Romsdal
Oscar Larsen Eiendom AS
Vissa
ÅKP
Danske Bank
Randstad
Manpower
Formfin Møbler AS
Adviso Advokatfirma
Blomsterstua
Sunn-Trans AS
Uls Bygg AS
Scandic Parken Hotel
IMG Comfort
Alvestad Automation AS
Caverion
Sperre Industri
Rimfrost
Acando
Tempra
Tussa IKT
Senab Eikeland
Næringslivsutvalget
Avinor
Formuesforvaltning
Haugen Kontorforum
Byggmontering
Medi 3 AS
Quality Hotel Åleund.jpg
Ålesund kommunale eiendom KF
PAB Consulting
Cateno.jpg
GC Rieber Salt AS
Havfisk
BagID
Br. Remø
Rostein AS
Låsservice
Aaland
FK Fortuna Ålesund
Liaaen
Gagn
Subsea7
HRG
Skagen
PWC
Azets
First Hotel Atlantica
Apex Renhold
Polyform
BDO
Karrierespesialisten
Innotown
Klippfiskakademiet
Adecco
Nordic Seaco
Monark Skomagasin AS
DNB
I&M
Rom AS
B2B Arena
Larsdotter AS
Tyrholm & Farstad
Nordplan
Tess
Advocator
Sunndal Sparebank
Sperre Rekruttering
Sherpa økonomi
BRAGD
AON NORWAY AS
Conta Group