Bærekraft i bygg- og anleggsbransjen

Torsdag 29. oktober hadde Næringsforeningen Ålesundregionen gleden av å atter en gang ønske velkommen til Byggebørsen.

Dette har i flere år vært en unik arena hvor ulike aktører innen kommune, eiendom-, bygg- og anleggsbransjen får holde seg oppdatert på hva som skjer i regionen vår.  Gjennom presentasjoner fra sentrale aktører er der rom for både faglig oppdatering, økt samarbeid og innovative tanker.

Møteleder Anja Solevågseide loset deltagerne trygt gjennom dagen og først ut på programmet var Peter Hareide fra Holte Consulting. Peter gav salen en god innføring i noen av Norges klimamål og hvordan byggebransjen leverer på disse. Vi er faktisk ikke de beste i klasse på dette punktet, og har mye å strekke oss etter, ifølge Peter.  

Finansparken Bjergsted i Stavanger er kåret til Årets Bygg 2019. Og ikke uten grunn! Finansparken er det nye hovedkontoret til SpareBank1 SR-Bank og et av Europas største næringsbygg basert på tre som bærende konstruksjoner. Her er det snakk om et totalareal på 22.600 kvadratmeter og 650 ansatte. Else Marie Jonsson og Anne Salbo fra SR-Bank og Helge Opedal fra Veidekke Bygg presenterer prosjektet sett fra ulike perspektiv som byggherre, totalentreprenør og bruker/leietaker.

En annen fast post på Byggebørsens program, er at utvalgte offentlige aktører får muligheten til å presentere hva som rører seg i sitt område. I år fikk deltagerne høre om kommende prosjekter og satsinger i både Ålesund og Stranda kommune.  Anette Solbakk og Ole A. Søvik fra Ålesund kommune presenterte blant annet kommunens perspektiv på bærekraft innen bygg og anleggsbransjen. Markedsansvarlig Laila Gjerdsbakk i Næringsforeningen, setter stor pris på at flere og flere aktører fra det offentlige deltar på konferansen, både med innlegg og tilstedeværelse. Dette gir rom for økt samarbeid mellom aktørene i regionen vår - noe som er et av Næringsforeningens viktigste fokusområder! 

Med mange gode tilbakemeldinger i sekken, ser vi frem til å starte planleggingen av neste års program! Håper vi sees!