Kvinnelig opprykk i U37 Sunnmøre!

På selveste kvinnedagen ble to unge talent tildelt medlemskap i U37 Sunnmøre.
Kvinnedagen 8.mars er en viktig internasjonal markeringsdag, som har vært feiret i Norge siden 1915. Dette er en viktig kampdag for å fremme kvinnepolitiske saker og å hedre den enorme innsatsen jenter og kvinner over hele verden gjør for å skape en mer lik og rettferdig fremtid for alle.

Datoen er like aktuell hvert eneste år, og vi har fortsatt en vei å gå selv om vi er ett av verdens mest likestilte land. Et ferskt og veldig konkret eksempel på at vi ikke er helt i mål, er at verdenscup i kombinert for kvinner ikke ble en realitet før nå i 2020/2021-sesongen. Hopping på ski og langrenn i en og samme konkurranse var ikke kvinneidrett for noen år tilbake, men endelig var tiden kommet for å bryte nok en barriere og skape idrettshistorie.

Det positive er at det å sette fokus på ulikhetene hjelper. Norske kvinner har skapt økonomisk likestillinghistorie ved å stadig investere mer i egen fremtid. Pilene fortsetter å peke oppover også i 2021, og dette er et viktig steg videre for å få kvinner og menn likestilte i samfunnet.

Vi i Næringsforeningen - Ålesundregionen feirer også kvinnedagen! Derfor er det ekstra kjekt å kunne fortelle at i samarbeid med Sparebanken Møre har vi gleden av å tildele to talentfulle kvinner gratis medlemskap i U37 Sunnmøre! Årets søkere var alle kvinner og Sparebanken Møre har nå valgt ut de to som får gratis medlemskap. 

En av dem er Ida Haugland som er gallerileder for KHÅK Kunsthall i Ålesund!
KHÅK Kunsthall er et profesjonelt visningsrom for norsk og internasjonal samtidskunst, hvor Ida jobber med å formidle kunst til et bredt publikum, samt øke den generelle interessen for kunst blant lokalbefolkningen.  

- Det er ikke ukjent at de byene og stedene som satser på et synlig kunst- og kulturfelt er mer attraktive for unge i arbeidslivet. Jeg ønsker å tydeliggjøre at en satsning på kunst og kultur kan bidra til at flere ønsker å bo og jobbe i vår region. Slik kan man tiltrekke seg enda flere flinke folk og skape en god sirkel av vekst og utvikling, forteller Ida! 

Den andre heldige kvinnen er Silje Smådal. Silje som blant annet er styreleder i Marine Talents (ungdomsavdelingen til Fosnavåg Shippingklubb), vil gjerne bidra til å skape møteplasser for næringslivet, hvor nye ideer eller relasjoner oppstår.  

Velkommen til U37 Sunnmøre og gratulerer med kvinnedagen! 


Takk til vår samarbeidspartner:

Sparebanken Møre.svg