Ny medlem: Coldwater Prawns of Norway
-Det kan ikke bli rent nok, sier Knut Helge Vestre i Coldwater Prawns of Norway AS. Sterkt fokus på kvalitet og bærekraft har gjort selskapet til Norges største eksportør av kaldtvannsreker som er hurtigfrosset og sertifisert av MSC, Friends of the Sea og KRAV.
- Vi har også skapt vårt eget sertifiseringsmerke: Pure Gourmet, som setter enda strengere krav til bærekraftig innhøsting. - Det ikke kan bli rent nok, sier konsernsjef Knut Helge Vestre.
Iskaldt og dypt
Rekene blir fisket utenfor Svalbard i Barentshavet på opptil 1300 meters dyp i iskaldt vann. Temperaturen på vannet og dybden gjør at rekene modnes og vokser saktere enn andre mer vanlige typer som man finner lenger sør. Dette gir ifølge Vestre en unik karakter og smak til rekene.
Ikke noe svinn
- Vi sørger for at alt på rekene blir brukt slik at produksjonen ikke skaper noe svinn. Også rekeskallet blir omgjort til mat. Samtidig blir alt vann som vi bruker i produksjonsprosessen grundig renset før det slippes tilbake i sjøen, sier Vestre.
Coldwater Prawns of Norway har hovedkontor i Ålesund sentrum. Bedriftens røtter går tilbake til 2007. De eksporterer reker til supermarkedskjeder, restauranter og hoteller verden over. Produksjonsavdelingen ligger i Senjahopen.
Vi ønsker Coldwater Prawns of Norway velkommen som medlemmer i Næringsforeningen!