Oclin med 18 kameraer i sving på Årets Kokk!
Vår medlemsbedrift Oclin, leverte liveproduksjonen av Årets Kokk 2023 direkte fra Stavanger konserthus mandag denne uken. 10 fjernstyrte kameraer, 3 trådløse, 2 telelinser, 2 statiske kommentatorkameraer, 1 statisk oversiktskamera og et crew på 14 personer var i aksjon.
Riggen denne dagen sto i stor kontrast til Kaizers-konserten som fant sted kvelden før, med slutt kl. 23:00. Søndag morgen kl. 08 startet full omrigg til 5 komplette konkurransekjøkken.
- I taket over kjøkkenet plasserte vi 5 fjernstyrte kameraer (ett per kjøkken) for å fange detaljene av kokkekunst på høyeste nivå, i tillegg til 1 oversiktskamera med ultravid linse for å fange alle kjøkken i samme bildet. Med hjelp av 3 trådløse fotografer i kontinuerlig bevegelse mellom kjøkkenene formidlet vi råvarenes forvandling til nydelige konkurranseretter; en helt rå fortellerkunst, forteller Oclin-medeier Chris-Håvard Berge.
- Bakerst i arenaen hadde vi to kamera med telelinse for å virkelig komme tett på både kokkene, dommerne og maten. På storskjermen i salen lå vi i kontinuerlig livefeed av kjøkkenet for å virkelig ta med publikum inn på skjærebrettene og oppi kjelene, fortsetter Berge.
Årets høydepunkt
Det var totalt 9 kokkelag som konkurrerte og holdt det gående fra kl. 07:00 til premieutdelingen kl. 22:00 - og det samme gjorde selvfølgelig Oclin-teamet.
Atle Vasbotn Remmereit, medeier og produsent i Oclin, synes det var stas å ha med alle deres fire selskaper denne dagen:
- Oclin produserte, NordicFoodLife distribuerte, Plaii leverte til presse og Luups hentet fra folket, forteller han.
- Årets Kokk, er årets høydepunkt. Nå gleder vi oss til EM-finalen neste år, som denne gang blir i Trondheim, avslutter Remmereit.
Se Oclin's aftermovie fra Årets Kokk 2023 her.
Foto i saken: Oclin/Martin Giskegjerde