Var tidlig ute for å sikre seg plass

Da Talent Sunnmøre ble lansert den 28.april, var der allerede enkelte bedrifter som hadde sikret seg plass i regionens største utviklingsprogram. Og en av disse var eksportbedriften Ocean Supreme.

TEKST Nina Myklebust | FOTO Næringsforeningen

Mange bedrifter på Sunnmøre er avhengig av kontinuerlig utvikling for å kunne hevde seg i konkurransen både nasjonalt og internasjonalt. Tilgang på gode medarbeidere og riktig kompetanse er viktig for at vi skal kunne utvikle oss videre sier Botholf Stolt-Nielsen, administrerende direktør i Ocean Supreme før han fortsetter;

- Vi har behov for å rekruttere og ikke minst beholde unge kandidater med interesse for markedsføring, internasjonal handel og logistikk. Den teknologiske utviklingen skjer raskere og raskere, og det er kritisk at selskapet holder følge. I denne sammenheng er det interessant å kunne tilby nyutdannede eller unge som flytter til Ålesund, deltakelse i Talent Sunnmøre.

IMG_6091_bredde.jpg
Elisabeth Haugen & Botholf Stolt-Nielsen

Ålesundsbaserte Ocean Supreme ble etablert i 2003 og eksporterer fersk laks og ørret til over 20 land utenfor Europa. De fleste kundene er lokalisert i Asia, Afrika og Nord-Amerika. For de 17 ansatte krever dette inngående forståelse av kundenes ulike behov og mulighetene for å utvikle aktiviteten i ulike regioner. God planlegging og fokus på effektive logistikkløsninger er en naturlig del av arbeidshverdagen og bidrar til og en årlig omsetning på rundt NOK 1,5 milliarder.

Botholf Stolt-Nielsen.JPG

Botholf har stor tro på verdien av nettverksbygging;
- Det finnes betydelig kompetanse i regionen vår og vi er mange bedrifter som konkurrerer i et internasjonalt marked. Det globale markedet er stort, og det gir gode muligheter for vekst for de som lykkes. Vi tror det er viktig å bygge nettverk for å gjøre hverandre gode i den internasjonale konkurransen.

- Gjennom Næringsforeningen Ålesundregionen deltar for eksempel vår bedrift og våre ansatte i Bransjegruppe Havbruk. Her er vi sammen med 46 andre bedrifter innen hele verdikjeden relatert til havbruk, og får førstehånds innsikt i en bransje i rask utvikling. Delt informasjon og kunnskap er viktig for at vi på Sunnmøre skal bli best og fortsette å hevde oss i den internasjonale konkurransen, avrunder Botholf.

Gjennom Talent Sunnmøre får deltagerne mulighet til akkurat det! De blir en del av et kompetansehevende nettverk, får dele erfaringer og knytte kontakt med andre i samme situasjon.

Elisabeth Haugen (26) startet som trainee i Ocean Supreme i 2020 og har nå blitt fast ansatt innen salg og logistikk.

- Jeg er glad i nye utfordringer og har alltid vært en sosial person som har lett for å ta kontakt med andre. Det har gjort at jeg har turt å gå mine egne veier, forteller Elisabeth som har studert eksportmarkedsføring ved Nord Universitet og Internasjonal handel i Shanghai. Dette er egenskaper jeg nå ønsker å bruke og videreutvikle for å skape et enda mer relevant nettverk innenfor næringslivet på Sunnmøre.

Forventinger til Talent Sunnmøre er store, ifølge Elisabeth;

- Gjennom å utvikle kompetansen min og utvide det faglige fundamentet, vil jeg bli tryggere i min egen rolle på jobb. Jeg tror programmet vil inspirere og hjelpe meg til å utvikle meg som person, ansatt og kollega. Der er mange dyktige, unge mennesker her i regionen, og jeg gleder meg veldig til å bli kjent med disse og se hva vi kan få til sammen.

Botholf Stolt-Nielsen erfarer at traineestillinger er en god måte å tiltrekke kvalifiserte kandidater til bedriften og regionen. Utfordringen for mindre bedrifter er derimot å klare å tilby noe mer inn i traineeordningen enn selve stillingen.

- På bakgrunn av dette, er det fornuftig å ha et samarbeid med Næringsforeningen. Hvis de lykkes med å utvide Talent Sunnmøre til også å inkludere en Traineeordning fra høsten 2022, vil vi kunne vi tilby nye traineer opplæring i vår bedrift samtidig som de kan bli en del av et større felleskap for læring og utvikling. Kombinasjonen arbeid, videreutvikling og nettverk vil styrke attraktiviteten både til stillingene som lyses ut og til regionen vår som helhet. Det er vi alle tjent med, avslutter Botholf.

I Næringsforeningen gleder vi oss til å ønske første kull av Talent Sunnmøre velkommen til faglig samling 15.september!
Ikke nøl med å ta kontakt hvis deres bedrift ønsker mer informasjon eller ønsker å reservere plass.


Mer informasjon finnes her!