Ukens medlemsbedrift: Atea

Atea er et teknologiselskap som leverer tekniske løsninger og rådgivning til offentlige og private kunder for å bygge et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Av våre 24 kontor i Norge, befinner tre seg i Møre og Romsdal. Disse ligger seg i Fosnavåg, Ålesund og Kristiansund og har tilsammen 60 ansatte.

Atea-konsernet er tilstede i Norge, Sverige, Danmark, Finland og i Baltikum. Totalt er vi omtrent 1.700 ansatte i Norge, og litt under 8000 globalt. Selskapet er notert på Oslo Børs og omsatte for omtrent NOK 35 milliarder i 2018. Atea Møre og Romsdal bidrar med i overkant av 3 prosent av dette.

Atea har levert IT-infrastruktur siden 1968. Den gang var IT forbeholdt en liten del av virksomheten og vi snakket stort sett til andre som jobbet med IT. Nå har alle i samfunnet vårt et forhold til teknologi: Fra utdanningsteknologi til våre yngste i barnehager og skoler, til de som bruker smart velferdsteknologi for å kunne bo hjemme hele livsløpet. Enten det er store verdenskonsern eller en lokal bedrift må store og små funksjoner fungere optimalt. At alle lever og jobber så nært med teknologi påvirker også hvem vi som teknologiaktør retter oss mot – og også hvordan vi jobber. Stadig flere virksomheter ønsker å bli mer datadrevet, nettopp fordi det lar deg jobbe mer målrettet med kjernevirksomheten. Vi ønsker å bidra til at våre private kunder skal oppnå mer forretningsverdi og at våre offentlige kunder skal kunne levere bedre tjenester til sine innbyggere. I noen fagområder beveger vi oss ut i såpass nisjefelt at vi trenger «felterfaring». Dette krever at vi snakker med flere mennesker og beslutningstakere hos kundene våre enn våre gode, gamle venner på IT-avdelingen.  Derfor har vi for eksempel fagutdannede som lærere og sykepleiere blant våre kolleger. 

Hva er dere spesielt stolte av å ha fått til, eller å ha arbeidet med i 2019?

– Fra å bare jobbe med grunnleggende infrastruktur har vi nå konsentrert oss om forretningsverdi og innbyggertjenester hos kundene våre. Vi ser at vi er involvert i stadig flere slike prosjekter, og er stolte av å få være med når kommunene skal levere bedre skole, bedre tjenester innenfor helse og omsorg eller private aktører kan bruke data de allerede har på nye måter.

- Nytt av året for 2019 var et tett samarbeid mellom Atea og Den Norske Turistforening. Sammen tar vi utradisjonelle veivalg for å gjøre det enklere å komme seg ut. Turene skal fortsatt være analoge, men med digitale grep kan vi gi en enda bedre helhetsopplevelse. Samarbeidet skal slå et slag for folkehelsen fordi naturen skal komme alle til gode. Dette skal vi gjøre gjennom bedre tilrettelegging for deling av kunnskap, praktiske tips, oppdatert informasjon og andre digitale løsninger. Vi finner ikke noen deler av Norge der dette samarbeidet gir flere muligheter enn i Møre og Romsdal, så dette gleder vi oss stort til.

Hva gjør dere sammen som kollegaer når dere skal ha det kjekt?

-  Her foregår det mye rart – alt fra buldring en grytidlig til morgen, lokale shuffleboardmesterskap, Kahoot-konkurranser til Atea landstreff – i 2020 skal alle i Atea-konsernet treffes for å konkurrere i ulike idrettsgrener. Felles for mange av aktivitetene er at folk blir kjent på tvers av avdelinger, at konkurranseinstinktet blir trigget og at det hever trivselen også på kontoret.

Hva tror dere folk skulle likt å vite om bedriften, som kanskje ikke så mange vet om i dag? 

– Vi sier innimellom at ikke engang den bedre halvdel vet hva vi holder på med.  Dette er litt snodig siden vi er klart ledende både i Norge og i Møre og Romsdal som leverandør av alle mulige slags IT-løsninger og -tjenester. Vi har nok derfor mye å hente på å bli mer synlige når vi har fått være med på spennende prosjekter sammen med våre kunder.

Hvis dere skal trekke frem en sak eller et prosjekt som er viktig å få gjennomført for å utvikle regionen vår- hva vil det være?

- Det er en stor fordel for oss alle dersom hele vår region i nordvest blir så sterke og fremme i skoa som mulig. Teknologi er en viktig faktor for at dette skal lykkes. Vi må bli enda flinkere til å utnytte dette og å dele erfaringer og gode historier med hverandre. Vi tror også at det er mye å hente på et enda tettere samspill mellom offentlig- og privat sektor.

Atea_l.svg