Ukens medlemsbedrift: AXBIT

Axbit er et programvareselskap med spesialisering på skreddersydde løsninger. Vårt mål er å være en samarbeidsparter i den digitale utviklingen. Vi skal hjelpe våre kunder med å effektivisere, automatisere og se nye muligheter ved hjelp av digitale verktøy.

Fra starten i 2012 har Axbit utviklet seg til å bli en ledende aktør på skreddersydde programvareløsninger i Møre og Romsdal. I tillegg har vi utvidet kundeporteføljen med bedrifter fra mange forskjellige bransjer. Som for eksempel: Elektronikk, Havbruk / akvakultur, Industri og produksjon. For Axbit er det viktig å følge den teknologiske utviklingen. Vi skal gi kundene våre gode råd for hvilke teknologi som passer til de utfordringene vi skal løse. Kombinert med våre metoder er utgangspunktet for et vellykket prosjekt gode.

I løpet av de siste to årene har Axbit hatt en markant vekst. Et resultat av det er at vi også har etablert et kontor i Gdansk (Polen). Dette gir oss en fordel i forhold til ressurser og kompetanse. Ålesund har også vært et område vi har ønsket å etablere oss, og vi har nå kontorplass på ÅKP. Her håper vi å få ansatt ressurser i løpet av året. Kompetanse er viktig med tanke på nye og spennende prosjekt. Vi har vært dyktige og heldige med våre ansatte. Tyngden innen systemutvikling, dataanalyse, maskinlæring og UX gir oss et godt utgangspunkt for nye og spennende prosjekt. I 2018 leverte Axbit en omsetning på nesten 16 millioner, med et overskudd på nesten 2,6 millioner. 2019 har vært et bra år og vi håper å nå budsjettet på 25 millioner. I dag er vi 14 ansatte i Norge, og 12 i Polen.

Hva er dere spesielt stolte av å ha fått til, eller å ha arbeidet med det siste året? 

I mange år jobbet Axbit bare med systemer for Axess. Behovet for å markedsføre hva vi gjør og hvem vi er, var ikke like stort. Nå ønsker vi å fortelle flere om hva vi kan levere. Vår strategi har vært å bli mer synlige. I form av tilstedeværelse på forskjellige arrangementer, holde kurs, foredrag, digitale kanaler og ikke minst ved å levere gode prosjekt. Dette har vi lykkes med og Axbit begynner å bli et anerkjent selskap både i Møre og Romsdal, men også i Norge generelt. Vi er stolte av våre ansatte og hva vi sammen med kundene våre får til.

Hva gjør dere sammen som kollegaer når dere skal ha det kjekt?

Vi har et høyt fokus på sosiale aktiviteter i Axbit. Det å gjøre kjekke ting sammen utenfor jobb gjør at vi blir enda bedre kjent. I sommer samlet vi alle i Molde for en felles sommersamling. Da ble det tur ut i havgapet med båt, god mat og god drikke. Vi reiser også en del ned til Polen. Da tar vi gjerne gjengen med ut på forskjellige aktiviteter. I fjor var vi alle i Gdansk før jul. Hovedgrunnen var rekrutteringsseminar sammen med blant annet DNVGL, Schibsted, Nordea og flere. Men vi benyttet også anledningen til å ha en juleavslutning for hele selskapet.

Hva tror dere folk skulle likt å vite om bedriften, som kanskje ikke så mange vet om i dag?

Axbit er en bedrift som verdsetter sine ansatte høyt. Betydningen av hver og en i hverdagen er enorm. Vi fikk et spørsmål på et arrangement litt tidligere i år: «Hva er hemmeligheten bak deres vekst?». Hemmeligheten er våre ansatte. Med flat struktur, et drivende engasjement, teknologi og ønske om å gjøre hverandre bedre, gjør at vi leverer igjen og igjen. Dette ser kundene våre og gjør at relasjonen, tilliten og samarbeidet bare blir bedre og bedre. 

Hvis dere skal trekke frem en sak eller et prosjekt som er viktig å få gjennomført for å utvikle regionen vår - hva vil det være?

Vår region er fantastisk på å se muligheter og på å utvikle seg. Det er utrolig mange flinke mennesker som ønsker å bidra både til samfunnsvekst, bærekraft, miljø og innovasjon. Vi må støtte opp om nye grønne ideer og bedrifter som virkelig ønsker å bidra med tanke på de miljøutfordringene vi står ovenfor. For å sitere Kaj Westre fra Romsdalskonferansen 2019 «Det er ikke feil å tjene penger på miljø».

Axbit