Ukens medlemsbedrift: Caverion

Caverion er en teknisk entreprenør som designer, bygger, drifter og vedlikeholder smarte og energieffektive løsninger for bygg, industri og infrastruktur. Vår visjon er «Smarte løsninger og fornøyde kunder».

På bildet ser vi f.v. Tore Skulstad som er avd. sjef service, og Stig Are Søvik som er avd. leder prosjekt.

Caverion er landsdekkende med ca. 50 avdelinger i Norge. Avd. Sunnmøre har ca. 100 medarbeidere som jobber mot større prosjekter og utstrakt service arbeider på hele Sunnmøre. Vi er lokalisert med hovedkontor i Lerstadveien 545, samt lokasjoner i Sykkylven og Stranda. Videre har vi piloter i Stordal og Giske. Med våre 45 servicebiler som til enhver tid er ute med gode kunder, så synes vi også godt i markedet. Caverion avd. Sunnmøre har en omsetning på ca. 150 mill. årlig og har en ambisjon om videre vekst.

I vår avdeling så deltar vi med flerfaglige leveranser til større byggeprosjekter samt utstrakt service tjenester til industri, næring, offentlig og private. Vi har kompetanse innenfor alle  tekniske fagområder. Automasjon, elektro, rør, sikkerhet og ventilasjon for å nevne noen. Serviceavtalene våre passer til alle bygg, for eksempel kontorer, hoteller, butikker, kjøpesentre, verksteder og bensinstasjoner. Du kan velge og vrake i fagområder og servicenivåer, slik at du får en tjeneste som passer akkurat deg og ditt bygg. Og ikke minst; du får en kontaktperson uansett fag.  

Hva er dere spesielt stolte av å ha fått til, eller å ha arbeidet med i 2018?

I disse dager avslutter vi et prosjekt i vårt nærområde, leilighetsprosjektet «Midt Moa» med over 80 leiligheter. Caverion er total leverandør på alle tekniske fag.

I 2018 vant vi også en stor samspillskontrakt i kompaniskap med Skanska - nytt helse og omsorgssenter på Vestnes, «Helsehuset Stella Maris». Vi opplever samspillskontrakter som veldig positivt. I samspill arbeides det aktivt for å finne de optimale løsningene sammen med BH – på den måten minimeres risikoen for BH og entreprenør i gjennomføringsfasen. Tidlig involvering av tekniske fag er viktig. Samspillskontrakter bidrar også til å hindre store konflikter senere i prosjektet, noe man dessverre ser flere og flere av i tradisjonelle byggeprosjekt. En annen viktig faktor for å lykkes er god fremdriftsplanlegging, her legger vi ned mye arbeid for å sikre en god og rasjonell produksjon.

Vi vil samtidig nevne at vi legger særdeles stor vekt på HMS og har som slagord «Enten så jobber vi sikkert eller så lar vi være».

Hva gjør dere sammen som kollegaer når dere skal ha det kjekt?

Våre medarbeidere er ofte spredt over flere områder med mange forskjellige prosjekter og kunder. Det er derfor viktig å kunne samles i sosialt lag enten det er sommerfest eller julebord. Vi har akkurat hatt sommerfest med båttur til Christian Gard. Vi ønsker å benytte lokale tilbud og tidligere har vi besøkt Blakstad gard, Urke kaihus, Øygardshamna på Giske med flere.

Hva tror dere folk skulle likt å vite om bedriften, som kanskje ikke så mange vet om i dag?

Vi må nok innrømme at noen ganger blir vi konfrontert med at publikum ikke alltid er klar over hva vi driver med. Det derfor viktig for oss å påpeke at som teknisk entreprenør så tilbyr vi alle tjenester innenfor tekniske fag enten for privat, offentlig, industri eller næringsvirksomhet. Få eller ingen kan tilby disse tjenestene innenfor en og samme bedrift, noe vi er særdeles stolte av. Det er også viktig å påpeke det samfunnsansvar Caverion tar for lærlinger.  Dette er en plikt vi tar på største alvor og selvfølgelig med stor glede. Vi er opptatt av å skape en sikker arbeidsplass med stort fokus på etikk og HMS noe vi vet alle ansatte og ikke minst kunder legger merke til og setter pris på. I den sammenheng  vil det være riktig å trekke frem vår innovative og enkle APP som rapporteringsverktøy for å bedre HMS og kvalitet. 

Hvis dere skal trekke frem en sak eller et prosjekt som er viktig å få gjennomført for å utvikle regionen vår- hva vil det være?

Det vil være vanskelig å komme utenom byutvikling i denne sammenheng og Sydsiden er et prosjekt som vil berike Ålesund om det blir realisert. Bypakken er selvfølgelig også et spennende prosjekt uavhengig av finansieringsmåte. En kan heller ikke unnvære å nevne den utviklinga som skjer på Digerneset og som antagelig vil utvikle seg videre i årene som kommer. Samlet så er vi avhengig av aktører som vil og kan satse, naturligvis i samarbeid med kommuner og andre som legger forhold til rette for videre utvikling.  

Caverion