Ukens medlemsbedrift: Kuehne + Nagel

​Kuehne + Nagel i Ålesund ble etablert i 2001. Ved vårt kontor i Smibakken i Breivika er vi i overkant av 20 ansatte, inkludert to medarbeidere i Trondheim som er viktig for vårt tilbud til kunder i Trøndelag.

Kuehne + Nagel er imidlertid langt eldre enn dette. Selskapet ble faktisk startet så tidlig som i 1891 og har vært i kontinuerlig drift siden. Hovedkontoret ligger i dag i Sveits. I Norge er vi totalt 350 ansatte fordelt på 9 kontorer, med nasjonal ledelse i Oslo.

Kuehne + Nagel i Ålesund er nå den eneste av de store internasjonale speditørene som både tilbyr våre kunder tilgang til globalt nettverk og som samtidig har lokal service for både for bilfrakt, flyfrakt og sjøfrakt – i Ålesund. Herfra tilbyr vi logistikkløsninger for alle typer bedrifter, små og store.

I tillegg til å gi våre kunder lokal service i Ålesund, gir vi dem også tilgang til et unikt logistikknettverk. Kuehne + Nagel sine 82 000 ansatte, på 1 300 egne kontorer i mer enn 100 land, er avgjørende for mange av kundene våre.  Det er også viktig for dem at Kuehne + Nagel er verdens største speditør for sjøfrakt, en av de to største for Flyfrakt og blant de fem største i Europa for Bilfrakt.  Dette gir våre kunder tilgang til prioritet hos våre underleverandører, også i perioder med stor etterspørsel etter kapasitet. 

Stadig flere bedrifter i vårt område driver internasjonal handel som eksport eller import.  Mange har dessuten en vareflyt som ikke er innom Norge i det hele tatt – det vi kaller crosstrade. Kuehne + Nagel velges ofte av disse bedriftene som hovedleverandør av logistikkløsninger. Da kan de være sikre på at en skipning fra for eksempel Houston til Shanghai håndteres like effektivt som en skipning fra Ålesund til Oslo.  Vi er også svært stolte av våre ansatte.  Vi har erfarne og svært dedikerte medarbeidere her i Ålesund og i Trondheim, som gjør en viktig jobb for kundene våre. Det er nok også en svært viktig grunn til at vi har en rekke kunder som viser oss høy lojalitet, og har vært hos oss i en årrekke.

Hva er dere spesielt stolte av å ha fått til, eller å ha arbeidet med i 2018?

En ting vi er svært stolte av, er vårt Logistikkseminar.  Dette ble arrangert for 9. år på rad i fjor, noe som betyr at i år har vi jubileum.  Dette har blitt en tradisjon og en viktig møteplass for logistikkmedarbeidere fra hele fylket. De er samlet sammen med oss en hel ettermiddag og til langt på kveld.  Vi tilbyr et program med faglig innhold, med fokus på innovasjon og motivasjon, en god dose humor, og avslutter med god mat og drikke. Vi kan ikke si så mye om programmet for årets Logistikkseminar den 24. oktober enda, annet enn at vi legger lista ekstra høyt i jubileumsåret.  Mye av programmet er klart, og vi satser på enda flere deltakere enn tidligere, og at de skal få en flott opplevelse.

Hva gjør dere sammen som kollegaer når dere skal ha det kjekt?

Trivsel på jobb er helt avgjørende for at vi skal kunne oppnå ønskede resultater. Siden det er flest hverdager også på jobb, er det de små tingene som teller mest. Vi har felles lunsj i kantinen og hver fredag er det vafler og vinlotteri. Vi er heller ikke fremmed for å stelle i stand en fest i ny og ne – da er det viktig å ha en festkomité som kan legge litt ekstra arbeid i konkurranser og aktiviteter. Konkurranseinstinktet er svært høyt og kreativiteten veldig stor når vi setter i gang

Hva tror dere folk skulle likt å vite om bedriften, som kanskje ikke så mange vet om i dag?

Fra avdelingen vår i Ålesund har vi ansvar for kunder fra Haugesund i sør til Finnsnes i Nord. Med våre digitale løsninger kan vi enkelt betjene en kunde på samme måte uavhengig av hvor kunden befinner seg.  Vi har i tillegg vesentlige avtaler med store og kjente bedrifter lokalt, bedrifter som er helt avhengige av at de pålitelige leverandører for sine kunder.  At vi i Kuehne + Nagel da kan være avgjørende for utviklingen av disse bedriftene, er vi svært stolte av.  Vi er nok ikke den mest kjente bedriften i Ålesund, men blant de som jobber med transport, logistikk og vareflyt, vet nesten alle hvem vi er.

En liten «fun fact» er at alle våre 82 000 ansatte arbeider i de samme datasystemene, over hele verden.  For eksempel; når en leverandør til en av våre kunder booker en container med sjøfrakt fra Ningbo til Ålesund, får vi informasjon om dette her hos oss få minutter senere, og kan oppdatere vår kunde umiddelbart, og fortelle dem når de kan regne med at varene vil ankomme.

Vi vil også benytte muligheten til å nevne at Kuehne + Nagel også er ledende når det gjelder utvikling av nye digitale løsninger for å styre og overvåke logistikk for våre kunder.  Våre kunder kan nå i løpet av sekunder finne fraktpriser, få oversikt over hva som befinner seg i en container i Middelhavet, booke flyfrakt, og få svært detaljerte rapporter for sin logistikk.  Eller de kan be oss følge opp at butikkene deres aldri skal gå tom for varer.  Selskapet vårt investerer svært store beløp for å være i forkant i en rivende utvikling, og vi ser at dette er helt avgjørende for å lykkes i fremtiden.

Hvis dere skal trekke frem en sak eller et prosjekt som er viktig å få gjennomført for å utvikle regionen vår- hva vil det være?

Samferdsel er jo enormt viktig for oss som speditør. Derfor er det jo på sin plass at vi har fått selveste samferdselsminister, Jon Georg Dale, til å holde foredrag på årets Logistikkseminar. Alle bedrifter som har behov for transport – eller som har interesse av å følge med på hva som skjer innen logistikk – er hjertelig velkommen til vårt jubileumsseminar som går av stabelen i Ålesund 24. oktober i år.

Kuehne + Nagel