Ukens medlemsbedrift: Polyform AS

Ukens medlemsbedrift, Polyform AS, er en verdensledende leverandør av høykvalitets bøyer og fendere i High-end markedet.

Polyform AS, som holder til på Blindheim utenfor Ålesund, ble etablert allerede i 1955 av Otto Steffensen og Knut Beyer-Olsen. De var de første i verden til å produsere plastbaserte oppblåsbare bøyer og fendere. 

I dag har Polyform ca 80 ansatte og produserer blåser, flottører, båtfendere og forankringsbøyer til fritid, fiskeri, oppdrettsnæring og energi/offshore.

Polyform AS er fortsatt en ledende produsent innen sitt felt, og gjennom et veletablert nett av distributører, blir produktene solgt til over 70 land hele verden under varemerket Polyform®.

I 2019 hadde de en omsetning på ca 140 MNOK.


Hva er dere spesielt stolte av å ha fått til, eller å ha arbeidet med det siste året?

2020 har vært et utfordrende år på mange måter, og startet som hos mange andre med nedstengning og permitteringer ved utbruddet av pandemien i mars/april. En av styrkene til Polyform er at vi har mange ben å stå på, med ulike produkter til flere markeder globalt. Dette resulterte i at vi kunne holde hjulene i gang, og da gjenåpningene begynte rundt om i verden fra mai/juni så var vi i full gang igjen. Og siden da har etterspørselen vært meget stor.

Med nedstengingen i mars, samt oppfølging av smittevern og ulike utbrudd forskjellige steder i verden så har det vært nok av utfordringer. Men sammen har alle ansatte og avdelinger hos oss gjort en fenomenal jobb med å jobbe inn igjen etterslep i produksjonen, vært i regelmessig kontakt med kundene og sørget for å kunne hjelpe de så godt som mulig – og ikke minst har vi klart å jobbe opp et fantastisk ordrevolum og en produksjonskapasitet som faktisk er all-time high.


Hva gjør dere sammen som kollegaer når dere skal ha det kjekt?

Siden vi har produksjon non-stop døgnet rundt fra mandag til fredag er det vanskelig å gjøre aktiviteter sammen i det daglige.

Tradisjonelt har vi julebord til jul og sommerarrangement for alle ansatte, men også her har koronaen gjort at vi har måtte sette disse på vent til senere.


Hva tror dere folk skulle likt å vite om bedriften, som kanskje ikke så mange vet om i dag? 

Polyform er faktisk oppfinneren av den klassiske oransje garnblåsa som «alle» kjenner!

Vi er ei ekte Ålesundsbedrift etablert av Otto Steffensen og Knut Beyer Olsen i 1955, med oppstart i Kirkegata før produksjonen ble etablert i Skarbøvika. I 1992 flyttet vi inn til Blindheim - hvor vi ligger i dag.

Det at «lille» Polyform fra Ålesund er verdensledende produsent og leverandør av standard utstyr for alle som ferdes til sjøs, og at produksjonen med mer enn 80 ansatte faktisk skjer inne på Blindheim er ikke så mange som vet om…

polyform_as_logo.png