Ukens medlemsbedrift: Slettvoll

Ukens medlemsbedrift er et av Skandinavias ledende konsepter for møbler og interiør.
Slettvoll er familieeid, ble etablert i 1951 på Stranda, og drives i dag av 2. og 3. generasjon. Møblene lages også i dag av dyktige håndverkere på Stranda og selges eksklusivt gjennom 19 Slettvoll-butikker i Norge, Sverige og Danmark. Den siste butikken ble etablert i København i oktober 2019 og det danske marked har tatt Slettvoll fantastisk godt imot.

Slettvoll jobber etter en grunnleggende filosofi og kultur for å levere kvalitet. Fra det fysiske produktet til møter med mennesker gjennom våre butikker og digitale flater. Vi har som mål å være den mest attraktive butikken i alle byer hvor vi er representert og møte kundene med inspirasjon og kompetanse.

Slettvoll Møbler AS har en omsetning på vel 200 MNOK eks. mva. Butikkomsetningen er på vel 360 MNOK. eks. mva. På Sunnmøre er i 85 ansatte fordelt mellom fabrikk og administrasjon.

Slettvoll Stockholm1.JPG
Slettvoll sin butikk i Stockholm

Hva er dere spesielt stolte av å ha fått til det siste året?

Suksess er ikke bare tall og økonomiske resultater, det er også arbeidsmiljø, et inspirerende konsept av og en merkevare vi er stolt av. Dette er svært viktig for oss.

Hva gjør dere sammen som kollegaer når dere skal ha det kjekt?

Vi er lokalisert på Stranda, Ålesund og i 19 butikker rundt om i Skandinavia – så vi er opptatt av å samle mennesker og kombinere fag med det sosiale. Enten det er butikkene eller administrasjon/fabrikk. 

Koronatiden har gjort dette vanskeligere, men det er noe av det vi gleder oss aller mest til når ting etterhvert blir normalt. 

Samtlige nyansatte i Slettvoll er igjennom todagers-samling i Ålesund/Stranda. Det er viktig at alle kjenner bedriften, kulturen og hvor vi kommer fra. Ingenting slår kjøreturen med en nyansatt (f.eks. fra butikken i Stockholm eller København) gjennom vakre Straumgjerde, Velledalen og over Strandafjellet. Det er et minne for livet for selgeren som skal ut å møte en kunde og fortelle om hvem Slettvoll er og hvor møblene kommer fra.

Hva tror dere folk skulle likt å vite om bedriften, som kanskje ikke så mange vet om i dag? 

Det er faktisk overaskende mange norske kunder som ikke veit at vi produserer møblene våre på Stranda. Vi fremstår utad som et internasjonalt brand, men røttene og fremtiden vår er godt plantet på Sunnmøre.

Hvis dere skal trekke frem en sak eller et prosjekt som er viktig å få gjennomført for å utvikle regionen vår- hva vil det være?

Det viktigste er at møbelindustrien på Sunnmøre har gode rammebetingelser. Vi er avhengig av at kollegaene våre i møbelbedrifter rundt oss lykkes så fagkompetansen i området utvikles og lokale underleverandører til møbelproduksjon overlever.