Ukens medlemsbedrift: Yapril AS

Yapril AS ble etablert i 2012 og består i dag av syv medarbeidere i Ålesund og på Molde. Vi er et spesialisert rekrutteringsselskap som søker og arbeider aktivt blant og med de beste aktørene; kunder, kandidater, leverandører og partnere.

Vi rekrutterer styremedlemmer, toppledere, mellomledere og spesialister både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Våre rådgivere jobber tett med kunden, og tilpasser hver enkelt prosess etter deres behov. Hvert prosjekt blir gjennomført ved våre testede prosesser og metoder, og støttes av ulike verktøy fra vår verktøykasse; adferdsprofiler, personlighetstester og mer.

Hva er dere spesielt stolte av å ha fått til, eller å ha arbeidet med i 2018?

Det vi er spesielt stolt av å ha fått til i 2018 er vekst i oppdrag fra offentlig sektor. Dette har vært et strategisk valg for å kunne etablere oss som en attraktiv leverandør også inn mot det offentlige. I tillegg til å få innpass i offentlig sektor har vi i 2018 utvidet markedet vårt geografisk både nordover og sørover.

Med våre datterselskap Seira AS og Avila AS har vi nå skilt ut ressurser internt både på coaching og digitale prosesser. Slik kan Yapril rendyrke det vi skal være best på, nemlig rekruttering!

Hva gjør dere sammen som kollegaer når dere skal ha det kjekt?

En uke i året flytter vi hele kontoret til et annet land. Dette viser seg å være effektivt for business og konstruktivt for teambuilding. I år gikk turen til Tyskland hvor vi deltok på messe, jobbet sammen fra leiligheten og hadde en god dose team-building med blant annet live escaperoom, workshops og felles måltider. Neste år går turen til Argentina!

Ellers er vi en gjeng som liker å leke! På kontoret står fussballbordet klart, og vi drar jevnlig til lokale vannhull for å konkurrere i brettspill, dart, biljard eller shuffleboard.

Hva tror dere folk skulle likt å vite om bedriften, som kanskje ikke så mange vet om i dag?

Vi gjør ikke bare komplette prosesser, men kan skreddersy vårt bidrag etter kundens behov. Dette betyr at vi kan komme inn som rådgivere på deler av rekrutteringsprosesser; det være seg tidlig eller sent i løpet. Slik kan kunden få en sparringspartner der det trengs, eller eventuelt med tilgang på vår verktøykasse gjennom våre sertifiserte rådgivere.

Hvis dere skal trekke frem en sak eller et prosjekt som er viktig å få gjennomført for å utvikle regionen vår- hva vil det være?

Det er mange flinke aktører som har tatt ansvar for å skape et bedre kulturtilbud i regionen. Et levende byliv og et velholdt friluftsområde er viktige salgsargumenter når vi skal hente ressurser fra Østland, Innland eller utland. Vi tror også at et yrende byliv vil styrke regionen på lang sikt, og er kritisk når vi prøver å få unge talenter til å flytte hjem igjen til Nordvestlandet!