Webinar: Hva skjer i hotell-, restaurant- og reiselivsnæringen fremover?
Torsdag 28. mai tar vi tempen på hotell-, restaurant- og reiselivsbransjen i regionen vår!
Næringsforeningen inviterer til webinar, hvor vi får høre fra sentrale aktører. Hvordan ser fremtiden for næringen ut?
Ronny Kolvik, kjøkkensjef og medeier i Bro deler sine tanker om situasjonen de nå befinner seg i. Ronny har lang fartstid innenfor kokkeyrket og erfaring fra flere anerkjente, norske restauranter. Han har vært aktiv på konkurransearenaen og vant blant annet olympisk gull sammen med resten av det norske kokkelandslaget i 2008.
Ronny forteller at det viktigste nå er at regjeringen hjelper alle, slik at også de små plassene får grunnlag til å fortsette. Ikke bare de store kjedene. Regnestykket som gir grunnlag for støtten fungerer ikke optimalt og kan slå skikkelig feil ut, spesielt for nyåpnede og små restauranter. I tillegg må vi dekke tunge momsutgifter som kommer nå i juni, dette bidrar til å gjør det utfordrende å drive. For sesongavhengige restauranter, vil denne sesongen være tung, langt ut i 2021, om man overlever. Mesteparten av bransjens kokker og servitører har vært permitterte, og mange får kanskje ikke jobben sin tilbake med det første sier Ronny og fortsetter:
- Men vi er en bransje som tilpasser seg, og flere tilbyr andre tjenester, enn de kanskje ikke ellers ville ha gjort. Så det som er svært viktig, er at alle følger med, og benytter seg av de tilbudene som er tilgjengelig. Da vil der fortsatt være et mangfold å velge mellom i byen vår, når Korona krisen er under kontroll. Og ikke minst, vil det kunne bidra til at våre ansatte kan få komme tilbake på jobb.
Vi i Næringsforeningen ser frem til å høre mer fra Ronny, og ønsker han og resten av gjengen på Bro fortsatt lykke til med gjenåpningen.