På besøk hos Luminell

Mandag 30. november var vi på besøk hos vår medlemsbedrift Luminell, ​som har spesialisert seg på å levere kritisk belysning til krevende miljø.

Luminell ble etablert i Ålesund i 2010 og var den første aktøren som utviklet belysning basert på LED-teknologi for hard bruk i maritime miljø. Siden den gangen har det vært en sammenhengende vekst, og i dag har Luminell blitt et konsern med selskap i Norge, Sverige og USA. 

Vi tok turen til Borgundfjordveien der de holder til i lyse og trivelige lokaler. Vi ble tatt godt imot av Bente Storhaug Dahl som er CEO i Luminell Group. Etter en spennende presentasjon av produktene viste Bente oss rundt i test- og produksjonslokalene de har i Borgundfjordveien. Led-lys - som Luminell bruker i sine produkter - gir i de fleste tilfeller et bedre lys og som likner mer på daglys enn tradisjonell belysning. Dette merket vi godt når vi kom inn i lokalet som var opplyst med denne typen lys. I tillegg bruker Led-lys mindre energi, samt at lampene krever minimalt av vedlikehold.

Vi visste jo at selskapet utvikler og selger belysning til krevende miljø, men vi hadde kanskje ikke helt sett for oss hvor krevende. Under vårt besøk fikk vi se noen av de testene belysningen utsettes for, blant annet må lysene tåle å bli fryst ned til - 50 grader og varmet opp til over 50 plussgrader. Dette er temperatursvingninger som lysene kan bli utsatt for når fartøyene beveger seg rundt i verden, og belysningen må derfor tåle ekstreme belastninger.  

Vi hadde et par lærerike timer hos Luminell og syns det er utrolig positivt at til tross for at 2020 har vært et utfordrende år, kan Bente Storhaug Dahl fortelle at selskapet har hatt en fin vekst. Trolig blir når de ikke målet som ble satt før pandemien kom, men Bente er helt sikker på at 2020 blir et nytt vekstår for bedriften som i 2015 ble kåret til Årets Gasellebedrift i Møre og Romsdal.