Ukens medlemsbedrift: Christie & Opsahl

Ukens medlemsbedrift, Christie, er en av Møre og Romsdals ledende bygg og anleggsentreprenører.

Som totalentreprenør/ hovedentreprenør utfører de et stort spenn av bygg og anleggsprosjekter -fra skoler, barnehager, næringsbygg og leiligheter, til fergekaier, broer, kraftverk og gondoler. I 2020 omsatte Christie for ca. 430 MNOK og sitter igjen med ca. 26 MNOK på bunnlinja. De har en målsetning om betydelig vekst, og 2021 tegner allerede til å levere godt på dette. 

Christie er lokalisert med kontorer i Molde, Ålesund, og Åndalsnes og har i dag 115 ansatte. I tillegg jobbes det med etablering av kontor i Ørsta/Volda som vil være på plass i løpet av våren. De har en filosofi om å være «hands-on» og de er i størst mulig grad lokalisert PÅ prosjektene sine. Disse er i dag spredt rundt i hele Møre og Romsdal, fra fjord til fjell. Deres forretningsidé er å bruke sin gode prosjektstyringskompetanse og deres flinke håndverkere til å utføre spennende og komplekse bygg og anleggsprosjekter. - Vi trigges av det utfordrende og har en dragning til spenstige prosjekter. 

HVA ER DERE SPESIELT STOLE AV Å HA FÅTT TIL, ELLER Å HA ARBEIDET MED SDET SISTE ÅRET? 
- Vi er stolte over å være en viktig bidragsyter for å utvikle samferdselstilbudet i fylket. Vi jobber i dag på samtlige 3 fergesamband på E39 i fylket samtidig. Vi bygger her nye fergekaier og utbedrer kaiene på strekningene Halsa-Kanestraum, Molde-Vestnes og Solavågen-Festøy. 

HVA GJØR DERE SAMMEN SOM KOLLEGAER NÅR DERE SKAL HA DET KJEKT? 
- Her er det nok litt lite å skilte med i Covid-19 hverdagen, men vi gleder oss til å samles igjen alle sammen når Covid-19 endelig er forbigått. Da tar vi gjerne et grillparty og feirer ett av de flotte ferdigstilte prosjektene våre.

HVA TROR DERE FOLK SKULLE LIKT Å VITE OM BEDRIFTEN, SOM KANSKJE IKKE SÅ MANGE VET OM I DAG? 
- Christie er stiftet helt tilbake i 1932, og fyller med det hele 90 år neste år. Vi er spesielt stolte av denne lange tradisjonen, og at vi har klart å holde lokalt hovedsete hele denne tiden. 

HVIS DERE SKAL TREKKE FREM EN SAK ELLER ET PROSJEKT SOM ER VIKTIG Å FÅ GJENNOMFØRT FOR Å UTVIKLE REGIONEN VÅR - HVA VIL DET VÆRE? 
- Christie mener det vil være viktig å utvikle regionen videre til å bli et enda mer attraktivt bo og leveområde. For å få til det må vi ha spennende arbeidsplasser, og gode tilbud. Ålesund sentrum kan trekkes fram som en uslepen diamant med vanvittig potensiale. Se bare hva man har fått til i Molde med Sjøfronten-prosjektet. Byen er åpnet mot sjøen, og pulserer av liv på fine dager. Ålesund har et vel så stort potensial om man får bort trafikken fra sentrale områder -og åpner for mer menneskelige og kulturelle innslag inn mot brosundet og områdene rundt. Bruk anledningen når kaiene og broene som utgjør store deler av infrastrukturen i sentrum må oppgraderes uansett til å løfte nivået og endre bruken. Gi turistene, og ikke minst innbyggerne i Ålesund, en plass til å sitte å nyte utsikten over brosundet, og solnedgangen i vest.