Ukens medlemsbedrift: JETS™

Jets™ skal levere merverdi til sine kunder gjennom lønnsomme og miljøforbedrende sanitærsystem for transport og behandling av avløpsvann.

Jets™ er et internasjonalt konsern med 176 ansatte. Vi utvikler, produserer og selger vakuumtoalett- og avløpssystem. Hovedkontoret ligger på Hareid med avdelinger og datterselskaper i Norge, Tyskland, Sverige, Latvia og Kina.

Selv om vi er «oppvokst» i det maritime clusteret på Sunnmøre med offshore, cruisebåter og yachter, er Jets™ aktive også i mange landbaserte markeder: tømmestasjoner i båthavner, festival- og eventmarked, kondensvannhåndtering fra kjøledisker i supermarked, hotell, grønne miljøbygg, togvogner og selvsagt i det godt etablerte hyttemarkedet.

Til tross for ulike utfordringer i enkelte markeder siste år, representerte 2017 det beste året noen sinne resultatmessig for Jets™.  Konsernet har en solid økonomi og omsetter for mer enn 400 millioner kroner i året, nokså likt fordelt på landbaserte og maritime segment. Hele 80% av den totale omsetningen til Jets Vacuum AS er eksport.

Hva er dere spesielt stolte av å ha fått til, eller å ha arbeidet med i 2018?

Vi er spesielt stolte over våre sportslige resultater gjennom vår egen Karsten Warholm. Alt han har oppnådd sammen med Leif Olav og resten av teamet sitt det siste året er mildt sagt imponerende!

For de som ikke kjenner historien, så ble Jets™ slik vi kjenner det i dag til takket være de to grunderne Olav Hofset og Kåre Audun Haddal. Karsten er barnebarn til nå avdøde Kåre Audun Haddal, og det er derfor med familiær stolthet og glede at vi heier Karsten frem og støtter han på de måter vi kan. Vi føler nok, sammen med Dimna IL hvor han har vokst opp, at han er litt mer vår enn alle andres.

Hva gjør dere sammen som kollegaer når dere skal ha det kjekt?

I Jets Vacuum AS har vi en egen velferdsklubb som gjør sitt beste for å holde oss i form på treningsrommet eller på aktive familieturer i det fri. De er også flinke til å senke skuldrene våre og invitere til god mat og godt lag på sosiale kvelder. Hver fredag er alle Jetsere ekstra glade når kantineansvarlig serverer nydelig varm lunsj og setter ut bugnende twist-skåler på lunsjbordet.

Hva tror dere folk skulle likt å vite om bedriften, som kanskje ikke så mange vet om i dag?

Jets har tatt opp kampen med å endre tallene: mindre forbruk, mindre utslipp og mindre sløsing av viktige ressurser. «Change the numbers – change the world».

Jets sin grunnfilosofi er å sløse mindre med den viktigste ressursen vi har på jorden – vann. Takket være vår teknologi som utfordrer gravitasjonen har vi lykkes. Mange av våre kunder har fått tildelt de høyeste miljøsertifiseringer og utmerkelser gjennom å velge Jets som leverandør og businesspartner for sine prosjekt.

Vi gjør vårt for å kunne overlevere en bærekraftig klode til neste generasjon.

Hvis dere skal trekke frem en sak eller et prosjekt som er viktig å få gjennomført for å utvikle regionen vår - hva vil det være?

En av Jets™ og Kåre Audun Haddals store kampsaker var HAFAST. Sambandet er en avgjørende faktor for både Jets™ og regionens utvikling. Både når det gjelder tilgang på kompetanse og rent logistikkmessig. Det sier seg selv når 80 % av Jets’ omsetning går til eksport, er en god logistikk avgjørende for å kunne fortsette utvikling og vekst her i regionen.

Sitat fra Hafast sine sider: «Næringslivet vårt på Sunnmøre er tydelige på at de trenger et samband som er åpent hele døgnet og ikke bare noen minutter noen ganger i timen. De trenger det for å bygge en effektiv transportakse gjennom denne regionen som er helt spesiell når det gjelder vekst og verdiskaping. Og med fast samband over Sulafjorden (Hafast) vil det bli utløst flere milliarder kroner i økt verdiskaping. Hvert eneste år.»

Selv om Molde-Vestnes fortsatt er det ferjesambandet med mest trafikk, er det Hareid-Sulesund som har hatt den største økningen de siste årene. Dette viser viktigheten av HAFAST.

Foto: Tony Hall