Ukens medlemsbedrift: Øverbø Gjørtz

Ukens medlemsbedrift, Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz AS, bistår både næringslivet, det offentlige og private og har kontorer i Ålesund, Ørsta, Molde og Kristiansund.

ØG er resultatet av en fusjon i 2013 mellom advokatene Gjørtz & co og advokatene Øverbø Standal & co. Vi er i dag 34 ansatte; 26 advokater og 8 administrativt ansatte.

Med våre spesialiserte advokater har vi en ambisjon om å bidra til verdiskapning og utvikling av regionen vår sammen med våre klienter. Vi har tro på at spesialisering innenfor flere rettsområder gir oss en fordel slik forretningslivet har blitt i dag med behov for tverrfaglig kompetanse.

Hva er dere spesielt stolte av å ha fått til, eller å ha arbeidet med det siste året?

Året 2020 har vært et spesielt år på mange måter. Covid19 bød på nye utfordringer som satte krav til omstilling. Vi er stolte av måten ØG har håndtert 2020 på, også med tanke på å beholde et godt arbeidsmiljø. I tillegg er vi svært fornøyd med at vi har benyttet det siste året til å lage vår nye visuelle identitet og hjemmeside, som også er et resultat av det strategi-arbeidet som er lagt ned de siste årene. Resultatet ble meget bra, mye takket være et godt samarbeid med EllemElle.

Vi er også stolte av at Erik Staurset Andresen valgte å starte hos oss da han flyttet hjem fra Bergen. Erik har omfattende kjennskap til fiskeri- og havbruksbransjen og reguleringen av denne. Han ble av Finansavisen tidligere i år kåret til en av landets beste advokater på sitt felt. Videre har vi styrket vår arbeidsrettsavdeling ved å få Sturla Dalhaug med på laget. Sturla kommer fra stilling som advokat i NHO, og starter hos oss i mai. 

Hva gjør dere sammen som kollegaer når dere skal ha det kjekt?

Med 4 ulike lokasjoner over hele fylket har vi fokus både på sosiale tiltak på det enkelte kontor, men også felles for alle. Annethvert år drar vi på utenlandstur sammen; sist i 2019 da vi var i Praha. Disse turene er høydepunkter som vi alle ser frem til og lever lenge på. Hvert år samles også de administrativt ansatte og advokatene/advokatfullmektigene for en «kick-off» ila februar-måned.

Ellers forsøker vi å ha det hyggelig hver dag – enten om det er en kaffe i lobbyen før dagen tar til, eller en fredagspils etter jobb. Hver fredag har vi «helgelunsj» der så mange som mulig forsøker å møtes. Vi har fokus på trivsel på arbeidsplassen, og at vi skal spille hverandre god.

Hvis dere skal trekke frem en sak eller et prosjekt som er viktig å få gjennomført for å utvikle regionen vår- hva vil det være?

Regionen vår trenger et tettere og sterkere samarbeid på tvers av byene i fylket vårt. Vi må tørre å utvide tanken om hva som er vår region, i stedet for å kjempe en fogderistrid innad i fylket. Sammen er vi sterkere og bedre!

Klikk på logoen nedenfor å ta en titt på de flunkende nye nettsidene deres!

Øverbø Gjørtz